tiptop

bijgewerkt op 9 december 2015


Inhoud


 

 

 
Stevia goedgekeurd als voedingsmiddel

14 april 2010 presenteerde ESFA haar bevindingen over het gebruik van stevia als zoetstof. Na de presentatie werd deze informatie naar buiten gebracht via het secretariaat van professor Geuns uit Leuven (België).

Stevia is de ideale zoetstof, 100% natuurlijk en vooral zonder chemische toevoegingen.
Kijk voor meer informatie en produkten op www.desteviadrogist.nl
terug
 
   Mystieke helende krachten

Helende menselijke nonverbale informatie-transmissie wordt al jaren onderwezen door de sinds 1986 in Europa wonende Tai Chi- en Qigong grootmeester dr. Shen Hongxun. Hij onderwijst een aantal standaard correctietechnieken voor leraren in de oorspronkelijke Tai Chi en Qigong methodes. Om les in zijn Tai Chi-stijl te mogen geven is het volgens hem een vereiste dat je je vaardigheid in deze informatie-transmissie hebt ontwikkeld.

Oorspronkelijk behoorde de ontwikkeling van deze vermogens tot de categorie van geheime technieken, slechts onderwezen door- en aan een zeer select gezelschap. Reeds in de Nei Ye (± 500 b.c.) wordt verwezen naar deze vermogens en hoe ze te ontwikkelen. Dr. Shen heeft de opvatting dat deze methodes tot het erfgenaamschap van de mensheid behoren en onderwijst deze daarom reeds vele decennia. Binnen de conventionele westerse Tai Chiquan (T’ai Chi) wereld wordt hem dat niet overal in dank afgenomen. Het ontwikkelen van deze vermogens heeft een grote positieve invloed op het gezond functioneren, zowel van jezelf alswel van de mensen waaraan les wordt gegeven.

In het kort komt het erop neer dat je door fysieke en mentale aanwijzingen en door non-verbale informatie overdracht invloed uitoefent om vitaliserende energieën (YuanQi) toe te laten nemen en om ziekte verwekkende energieën (BinQi) af te voeren. Het beheersen van de volgende drie sleutelprincipes is daarbij van essentieel belang. Spontane beweging, Verlenging en Alerte ontspanning.

Spontane beweging
Een natuurlijk fenomeen dat zich kan manifesteren als trillen, schokbewegingen, beven, vibratie, geeuwen, huilen, winden, boeren, klankvormen, enzovoorts. Deze veruitwendigingen ontstaan als ‘vanzelf’ op het middenvlak tussen regie en controleloosheid tijdens de uitvoering van houdings- of bewegingsoefeningen. Hierdoor geef je je lichaam de kans om de oorspronkelijke krachten toe te laten. Deze kunnen dan het intern zelfregulererend mechanisme weer ondersteunen. Naarmate je dit meer en meer kunt regiseren ontstaat er vibratie. Vibratie of trilling waarvan je de frequentie kunt veranderen.

Verlenging
Kan het beste uitgelegd worden in fysieke aanwezigheid, zodat je dat zelf kunt ervaren. Door aandacht te geven aan een gebied in je lichaam, gaat dat gebied ontspannen, hier voeg je (mentaal) richting in de lengte van het betreffende gebied aan toe m.a.w je verplaatst steeds je aandacht in een naar buitengaande lengte richting. Dit zou je het ‘werken’ kunnen noemen, Met name ‘het verlengen’ van de wervelkolom heeft een zeer gunstige invloed op je totale functioneren.

Alerte ontspanning
L
ijkt voor de gemiddelde westerling een onmogelijkheid van elkaar uitsluitende tegengestelden. Met alerte ontspanning wordt een staat van geest en lichaam bedoeld. Je bent ontspannen aanwezig en bewust van de dingen om je heen. Je lichaam en geest zijn ontspannen, oftewel zonder stress. Door de te oefenen in de concrete en praktische toepassingen van de basisprincipes is deze staat van Zijn voor iedereen binnen afzienbare tijd te bereiken. Vaak wordt dit meditatie genoemd. Vanuit deze staat van Zijn worden de latente (afgeremde/geblokkeerde) vermogens geactiveerd, die vooral verbonden zijn met het goed functioneren van de drie hoofd energie-informatie centra (onderste, middelste en bovenste Dantian genaamd, ook bekend als tweede, vierde en zesde chakra).

Omdat ieder lijf anders is en iedereen een unieke historie heeft is het ondoenlijk om deze vaardigheden te leren vanuit een boek of video. Je dient namelijke gerichte terugkoppeling te krijgen over je fysiek- en mentaal funtioneren in het moment. Traditioneel ambachtelijk onderwijs – een op een – waarin het verkrijgen van lichamelijke en mentale vrijheid het eerste oorsponkelijke doel is. En waarbij in de loop van de tijd als vanzelf je frequentie wordt verhoogd, zodat je minder vatbaar wordt voor de lagere (destructievere) frequenties. Dr. Shen Hongxun is inmiddels de 70 ruim gepasseerd en nog steeds een eminent voorbeeld van vitaal ouder worden. Komende jaren gaat hij voor het laatst een programma onderwijzen waarin de ontwikkeling van ‘helende’ krachten centraal staat. )
terugLeefbewust - kritische noot

O
p www.leefbewust.com vind je o.a. informatie over voeding die je lichaam en geest ondersteunen. De maker van deze website heeft aan den lijve ondervonden wat gifstoffen doen in het lichaam. Hij is al jaren bezig om informatie over voeding en vulling te verzamelen.

Blijf op de hoogte en abonneer je op de leefbewust nieuwsbrief. Drie maal per week echt nieuws in je mailbox.
terugSuper Eating

I
an Marber, de schrijver van het boek Super Eating, zet hiermee een revolutionaire methode neer om meer uit je voeding te halen.

Tijdens de Informatie Ochtenden van Vitaal met Natuurlijk Eten is het boek in te zien.
terug
Verstandig omgaan met mobiele telefoon

In de ons omringende landen worden folders op scholen uitgedeeld om de ouders en kinderen te informeren over de mogeijke gevolgen van straling van mobiele telefoons. In Nederland is dat nog niet het geval.

Via de hieronder staande website kun je een folder met tips en adviezen voor ouders en kinderen aanvragen.
www.eenstralendetoekomst.nl - een site van Astrid Tax, InnerSmile

terugEen bijzonder interview met Anita Moorjani

Anita Moorjani heeft zichzelf genezen van kanker. Luister naar haar ervaring en het effect het op haar leven heeft.

http://www.youtube.com/watch?v=tjLouLHH-_I
http://anitamoorjani.comterug