Informatie
 

Tai Chi school LingGan

Tai Chi Cuan Vorm 5-daagse cursus 2018/2019


klik op de foto voor een fragment van de vorm
Shan Tong Bei in het Jin Shan park te Beijing
Shan Tong Bei in het JinShan park te Beijing


Najaar 2018 geeft Robbert Mahler les in de Tai Chi Vorm. Een zuidelijke Yang stijl vorm gebaseerd op de houdingen van Tai Chi.

Volgorde en overgangen worden van houding naar houding stap voor stap aangeleerd. Aan het eind van de cursus zal de gehele volgorde van de vorm aangeleerd zijn.

Als je deze vorm uitvoert in normaal tempo duurt deze ongeveer 7-8 minuten. Het leren van de vorm is van belang alle principes en aspecten van Tai Chi, Qigong en meditatie te kunnen integreren terwijl je beweegt.


D a t a 2018 b i n n e n k o r t b e k e n d

Neem zelf voldoende drinken en lunch mee.

Locatie: DOE040 Gymzaal, Blaarthemseweg 83, Veldhoven
Prijs: € 350,-

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843 voor meer informatie

terug
Tai Chi Zwaard Vorm

Het zwaard geeft je direct terugkoppeling over je vorderingen in de uitoefening van de basisprincipes. Met de Tai Chi Zwaard oefeningen verbeter je je gezondheid en oefen je je in het creëren van een staat van gelijktijdige rust en alertheid, in ontspanning zowel als in actie.
Dit komt ten goede aan je concentratie- en focusvermogen.

In het voorjaar starten we met de Zwaard Vorm. We beginnen met een introductie in Middel Eeuws zwaardvechten door John Jozen op 24 maart.

Data 2018: 24 maart, 21 april, 26 mei, 23 juni (5e datum wordt nog vastgelegd)
Tijd: 10.30u-13.30u
Locatie: Blaarthemseweg 83, Veldhoven

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843
Prijs: € 375,- contant voldoen
De prijs is exclusief zwaard en foedraal.
terug
Helende Krachten
Zaterdag 13 januari 2018
10.15u-14.00u

Een bijzondere Tai Chi en Qigong workshop waarin wordt ingegaan op de helende en zelfherstellende krachten in jezelf die je herontwikkelt door het beoefenen van Tai Chi en Qigong. Deze krachten zijn vaak in de loop van de tijd behoorlijk geblokkeerd geraakt. Hoe word je hier weer bewust van, herkrijg je toegang en op welke wijze hanteer je deze intrinsieke krachten.


Zeldzame inkijk in de authentieke helende toepassingen uit het menselijk erfgoed. Deze toepassingen diende je te beheersen om les mogen geven. Ik pas deze helende krachten bijna continu toe in elke Tai Chi en Qigong les. Praktijk en achtergrond van deze oorspronkelijke Aziatische heling methode komen uitgebreid aan bod in deze workshop. Diverse aspecten zal je zelf kunnen toepassen zowel op jezelf als wel op anderen. Je hebt meer zicht op wat jezelf kunt doen als je ergens last van hebt om die te verminderen of weg te nemen.


Datum: 13 januari 2018
Tijd: 10.15u-14.00u
Locatie: Blaarthemseweg 83, Veldhoven

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843
Prijs: € 50,- contant voldoen
terug


Gouden Licht Meditatie
Zaterdag - nieuwe datum binnenkort bekend
10.30u-14.00u

godin

Inleiding in meditatie technieken voor mensen die zich willen verdiepen in de fysiek- en mentaal technische aspecten van effectieve meditatie.

Mediteren ontwikkelt o.a. de latente vermogens die sluimeren in het bovenste Dantian gebied (zesde chakra). Daaraan vooraf brengt het de geest tot rust. In de praktijk houdt dat in dat je eerst je lijf tot rust brengt door de interne fysieke spanningen te verminderen, zodat je daarna makkelijker in een mentale staat van alerte ontspanning kunt komen. In deze staat werkt de geest optimaal en komt tegelijk tot een intense vorm van rust, uitgerustheid.

In een gevorderd stadium manifesteert er intern (gouden) licht wat verschijnt vanuit het bovenste Dantiangebied als de geest in de staat is van ontspannen alertheid, het moment tussen waken en slapen in.

A
an de orde komen:
houding – een goede houding, van essentieel belang
ademhaling – voor de juiste energetische aanzet
energiecirculatie – voor een goede af- en aanvoer
mentale rust – onmisbaar voor de kern van de geest

Die momenten waarin het de beoefenaar lukt om deze staat van meditatie te handhaven veroorzaken een diepe uitgerustheid en geven aanleiding tot beter functioneren. Meditatie/mediteren is ook de essentie van Tai Chiquan en onmisbaar voor de juiste beoefening daarvan.

Daarnaast is aangetoond dat meditatie een gunstige uitwerking heeft op het functioneren van ons immuunsysteem (ook van kankerpatiënten), beschermt tegen terugval bij depressieve klachte, HIV progressie beperkt, huidaandoeningen verzacht, stress hantering verbetert. Ook worden compassie en vriendelijkheid meer ontwikkeld vaak ben je mede daardoor gezonder.

In 2009 deden wetenschappers van de Universiteit van Californië in Los Angeles een opzienbarende ontdekking: ze kwamen erachter dat de hersenen van mensen die al lange tijd meditatie beoefenden er anders uitzagen dan hersenen van mensen die niet aan meditatie deden. Specifieke hersengebieden van meditatie-beoefenaars bleken groter te zijn. Normaal worden hersenen juist kleiner wanneer men ouder wordt, een fenomeen dat wordt geassocieerd met cognitieve problemen bij ouderen.

Recentelijk concludeerden wetenschappers van het Massachusetts General Hospital (MGH) dat acht weken mediteren de hersengebieden verandert die betrekking hebben op geheugen, empathie en stress. Er is nu nog meer bewijs dat mediteren een overduidelijk en positief effect heeft op ons brein.

Een vervolgstudie van het team van de Universiteit van Californië is onlangs gepubliceerd in Neuro-Image en toont dat mensen die mediteren krachtigere verbindingen hebben tussen hersengebieden. Bovendien hebben zij veel minder last van hersenatrofie. Deze sterke verbinding tussen hersengebieden zorgt ervoor dat elektrische signalen in het brein sneller overgebracht worden, waardoor je gemakkelijker toegang heb tot het geheugen en sneller kunt denken. De effecten werden niet alleen in bepaalde delen van de hersenen gevonden, maar in het gehele brein van de participanten.

Datum: 18-05-2018
Tijd: 19.15u-22.15u
Locatie: Blaarthemseweg - Veldhoven

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843 voor meer informatie
Prijs: € 50,-

terug
Gezonde Spijsvertering

December - de grote feestmaand van het jaar - vraagt enorm veel van onze spijsvertering. Deze workshop wordt daarom elk jaar in december gegeven, zodat je de impact van teveel eten gemakkelijker in de hand kan houden. Zodat je fris en fruitig het nieuwe jaar ingaat.

Datum: Nieuwe datum in het najaar bekend
Tijd: 10.30u-14.00u
Locatie:

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843 voor meer informatie

Prijs: € 50,-

terug


2-daagse Workshop "Luisterkracht en Ontspanning"
zee Noorwegen

Rust in je hoofd &
Relaxed in je lichaam

Meer grip op stressmomenten
Dat is noodzaak, zeker in drukke tijden waar we allemaal mee te maken hebben. Langdurige stress, mentaal en fysiek, putten je lichaam op den duur uit. Dat wil je toch voorkomen.

Door deze qigong workshop weet je wat je kunt doen om rustiger te zijn. De oefeningen zijn gericht op het ontwikkelen van je Luisterkracht, zodat je meer voeling krijgt met wat je lichaam aangeeft. Daardoor weet je wat je kunt doen om volledig te ontspannen.

Meld je aan voor de 3-daagse Qigong workshop 'Luisterkracht en Ontspanning'

Data: zaterdag 15, zondag 16 2017
Tijd: 10.15u - 15.45u.
Locatie: Adolf van Cortenbachstraat 95, Eindhoven

Prijs: €170,- contant voldoen op 1e cursusdag

Inschrijven via Robbert Mahler – helderbeeld@me.com
06 262 50 843 voor meer informatie


Qi-behandeling + Olie-Tachyon Pakking

Rust & Ontspanning voor je kostbare lichaam en heldere geest

Vanuit een diagnose onderga je de Qi-behandeling, die samen ongeveer 30 minuten duren. Hierin wordt je zelfherstellend vermogen sterk geactiveerd en afvalstoffen worden afgevoerd (ook gedurende de verdere tijd voor ontspanning).

Na deze behandeling word je ingeolied en getachyoniseerde chakra stenen worden op je lichaam geplaatst. Dan word je toegedekt met badlakens en getachyoniseerde folie. Dit is de pakking. Je ligt ongeveer 25 minuten te rusten. In deze tijd verzacht de olie de huid, geven de chakra stenen en pakking je warmte en herstel mogelijkheid. Gedachten worden rustiger en de kans is groot dat je wegsoest in diepe ontspanning.

De olie wordt zacht met een doek van je huid gewreven. Dit werkt als een zachte scrub. Je huid is egaal, voelt zacht aan en straalt. Je komt heel rustig overeind en drinkt gefilterd, gevitaliseerd zuiver water. Er wordt weinig gesproken om de ontspannen staat vast te houden.

Prijs: € 255 voor 1 serie van 3 behandelingen
voor 1 behandeling gelden andere prijzenreviews

Ik heb 3 behandelingen met aansluitend de oliepakking gehad. Het was heerlijk en het heeft me heel goed gedaan. Tijdens de oliepakking zakte ik heerlijk weg in een diepe rust en ontspanning. Ik voelde me vredig en dichtbij mezelf. Dit effect bleef ook na de behandeling aanhouden. Ik voelde me ontspannen en meer mezelf. Mijn huid voelde zachter en had een mooie glans. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, het was echt een kadootje voor mezelf! (M.M)

Bij de start van de pakking werd mijn lichaam met heerlijk geurende olie ingewreven. Daarna werd ik ingewikkeld zodat de olie lekker kon intrekken. Mijn hoofd werd vrijgelaten. Hierna mocht ik een tijd, met of zonder een muziekje, rustig liggen. Het werd behoorlijk warm en de olie kon goed intrekken. De eerste paar minuten was het fijn om even rustig te liggen. Even de hecktiek van de dag achter me te laten. Na een tijdje echter voelde ik me ook wat onrustig worden...het werd ook warmer en allerlei gedachten kwamen in me op. Hoe lang mag ik eigenlijk nog liggen? Ik dacht aan de dingen die ik nog moest doen, beslissingen die ik nog moest nemen.
Nadat deze gedachten de revue hadden gepasseerd voelde ik een diepere rust opkomen. De dagelijkse gedachten liet ik los en ik werd me weer meer bewust van mijn lichaam. De warmte, de geur, de ontspanning. Het was heerlijk om in deze toestand te zijn. Opeens was het tijd en leek de tijd voorbijgevlogen. Rustig werd de overtollige olie weggedept. Mijn huid voelde erg zacht aan. Na een glaasje water liep ik op wolken weer naar buiten... (S.J.)

terug
BeeldKaart workshop 'Spelen met Beelden'

Zomer workshop - 'Spelen met Beelden'
zaterdag 7 juli 2018


Beelden brengen Ontspanning


Werken of beter gezegd, spelen met beelden is heel ontspannend. Voor het samenstellen van een persoonlijke BeeldKaart werkt het heel goed je voor te nemen dat je niets hoeft of moet. Je hoeft niets te bereiken en het moet ook niet aan iets te voldoen. Heerlijk rustig en vrij van onnodige gedachten. De intentie waarmee je er aan werkt heeft invloed op het resultaat.

Hoe relaxter je bent, hoe preciezer jij als vanzelf jouw beelden kiest. Heel eenvoudig - je bent relaxed aan het bladeren in glossy tijdschriften, als een beeld je aanspreekt scheur je het eruit.

Vind jij het heerlijk een ochtend uit je dagelijkse routine te stappen en samen met anderen met mooie beelden bezig te zijn, dan is het een goed plan je in te schrijven voor deze zomer workshop.
 
Voor iedereen die een relaxte ochtend met beelden bezig wil zijn.

 
In 7 stappen je eigen BeeldKaart

Beelden die je inspireren hebben een positieve invloed op je mindset, invloed op je humeur en beelden geven kleur aan je leven. Daarna ga je ervaren wat jouw eigen BeeldKaart voor je betekent.

 
Zaterdag 7 juli 09:45u ontvang ik je met koffie, thee en iets lekkers.

Op tafel liggen glossy's, scharen, lijm klaar om bijzondere BeeldKaarten mee te maken.

Om 10:00u neem ik je mee om in 7 stappen 'prachtige beelden' te verzamelen en samen te brengen op een ondergrond van papier. Je hebt de keuze uit A4 of A5.

Rond 12:00uur kijken we naar elkaars BeeldKaart en sluiten de workshop 12:30uur af.


Praktische informatie:
Meld je vóór 30 juni aan via
info@helderbeeld.nl of sms naar tel. 06 262 50 700

Tijd: 09:45u tot 12:30u
Prijs €30 p.p.
Locatie (Eindhoven of Veldhoven) is afhankelijk van het aantal deelnemersBeeldenboek 'Dezelfde Datum 2019'

Start 15 september 2018
12 workshops - 3e zaterdag v.d. maand
door Edith Mahler-Hoogers

Je eigen Beeldenboek

Jij over een jaar op dezelfde datum, september 2019. Waar wil je dan mee bezig zijn in je dagelijkse leven. Denk aan dingen die je al lang wil, maar je hebt je focus er nog niet op gericht. Daarom kom je er maar niet aan toe. Dat kun je met deze serie van 12 workshops wel gaan doen.

Éénmaal per maand maak je in groepsverband een BeeldKaart die met jouw idee van september volgend jaar te maken heeft. Aan het einde, september 2019 heb je een verzameling van 12 persoonlijke BeeldKaarten waarin je steeds duidelijker ziet wat zo ontzettend belangrijk voor je is om expressie aan te geven. Mogelijk krijg je je een blijvende glimlach op je gezicht.


Tekst vs Beeld
Beeld verwerk je in je hersenen anders dan tekst. Informatie die via beelden bij je binnenkomt wordt snel en automatisch verwerkt in je hersenen. Je linker hersenhelft verwerkt o.a. tekst, werkt met taal, analyseert en logica zetelt hier. Je rechter hersenhelft verwerkt de context, overziet het geheel. Je verbeelding, zien, ervaren en intuïtie zitten ook in je rechter hersenhelft.

Bij linkshandigen schijnt dat omgekeerd te zijn. Daarom noem ik het in het kader van de BeeldKaart workshops het 'tekst-deel' en 'beeld-deel' van de hersenen.


Rust in je hoofd
De meesten van ons zitten het overgrote deel van de tijd in het 'tekst-deel dat is erg handig als je werkt, iets organiseert of op een andere manier logica nodig hebt. Beelden maken je 'beeld-deel' in de hersenen actief en geven dat andere deel (waar tekst, taal, analyse, logica, etc, zetelen) dan in feite 'ff pauze'. Dit bijkomstige effect van rust in je hoofd is is heel goed te merken tijdens deze workshops.

Zodra je bezig gaat met beelden selecteren voel je ontspanning toenemen, na 15 minuten is je focus krachtiger en neemt je enthousiasme toe. Via de 7 stappen en mijn sturing op bepaalde momenten, laat ik je zoveel mogelijk gebruik maken van het Beeld-deel in je hersenen.

Een BeeldenBoek is bedoeld in te kijken, waarnemen en het aanroepen van de diepere lagen van jezelf. Als vanzelf zal je tot expressie brengen wat het beste bij je past. Alleen jij kan jouw prachtige beelden, van waar je zo intens naar verlangt, verzamelen. Je maakt jezelf via beelden wakker voor wat je werkelijk wil. Het geeft je een glimp van wat je met je dagelijkse en lange termijn prioriteitenlijst gaat doen.

 
De BeeldKaarten zijn zonder tekst, leestekens of cijfers en dat maakt het voor jou een enorm krachtig beeld. Tijdens de worskhop geef ik een korte inleiding en begeleid ik je via de 7 stappen naar jouw krachtige beelden.


12 bijeenkomsten, elke 3e zaterdag in de maand
*
09:45u tot 12:30u
Locatie (Eindhoven of Veldhoven) is afhankelijk van het aantal deelnemers
Prijs: €360 p.p.
**

Inschrijven:
  1. Meld je aan via info@helderbeeld.nl of
    sms naar tel. 06 262 50 700
  2. Maak vóór zaterdag 1 september 2018 €360 over naar bankrekening NL97RABO0142885614 t.n.v. Helder Beeld met vermelding van 'BeeldenBoek 2018-2019'

Workshop data:
2018: 15/9 - 20/10 - 17/11 - 15/12
2019: 19/1 - 16/2 - 16/3 - 20/4 - 18/5 - 15/6 - juli=vakantie - 17/8 - 21/9


*wijzigingen voorbehouden
**deelbetaling is mogelijk, alleen na overleg; neem daarvoor contact met me op
FeelGoodMarket


Helder Beeld Persoonlijke Coaching & Vitaliteit - heeft een stand op deze gezellige markt met frisse ideeën op Strijp S.
Een ideale mogelijkheid vitaliserende informatie te krijgen over hoe je dagelijks meer energie kunt hebben.

Data staan op de website van de FeelGoodMarket onder Agenda.


Vitaal met natuurlijk eten
Vitaal met Natuurlijk Eten© - Cursus

7 fundamentele invalshoeken in vitaliserende voeding
Voor je kostbare lichaam & heldere brein

Deze cursus is bedoeld voor personen die:
• moe zijn en meer energie willen en zich dagelijks vitaal willen voelen
• bewust willen eten en ‘energievreters’ willen kennen
• energiebronnen in het dagelijkse eten toevoegen
• die gezonder bezig willen zijn en lekker willen eten
• goed bezig willen zijn om op lange termijn gezondheid te behouden

Tijdens de cursus wordt ingegaan op de effecten van dagelijkse voeding in het lichaam en de hersenen. Je krijgt zeer veel informatie en tips aangereikt. Gezond eten en lekker eten op tafel!

Moemakers, eetritme, koolhydraten/suikers, vetten, mineralen, darmflora zijn enkele van de onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens de cursus.
En ... we gaan proeven!


2018
Deel 1 -
Deel 2 -
19:30 - 21:30 uur
locatie: De Echte Huiskamer, wijk Hanevoet, Eindhoven

De Huiskamer De Echte Huiskamer

Prijs: € 85,00 voldoen bij entrée
Volg je de cursus voor de 2e keer, dan is de prijs € 60,00
Inschrijven is noodzakelijk! info@helderbeeld.nl

terug 


www.thorgundersen.net
Thor Explains all
Thor Gundersen een korte impressie hier


Education in the Science of Self Development at High Levels

'Rediscover, Regain the Wisdom of Beïng'
Being the boss in your own life, stand up for yourself, be responsible for your own life!

Thor Gundersen kent alle niveau's van Leven en van Zijn, omdat hij die doorleeft heeft. Hij komt 3 keer per jaar naar Nederland. Met name de toevoeging ‘at high levels’ geeft zijn werkgebied aan.

Introductie voor de cursussen van Thor: "De werking van het ego" door Robbert Mahler


Neem deze gelegenheid om te groeien!
Het doel….. Zijn wie je bent, je eigen leven leven, zoals je het zelf wil. Daarmee je bijdrage leverend aan jezelf en je directe omgeving. Als we het ego/intellect opschonen dan krijgen we het potentieel, hoe we gecreëerd zijn, terug in ons leven op een nivo dat je je amper kunt voorstellen.


Gedragspatronen
Waarschijnlijk herken je wel het feit dat je niet door sommige gedragspatronen heenkomt. Telkens weer raak je verstrikt in je eigen web; voor je er erg in hebt zit je in een een of andere conflictsituatie of ben je onzeker over jezelf. Zelfonderzoek levert dan wel duidelijkheid over hoe je patronen er uitzien, maar ‘er vanaf’ komen is een ander verhaal.

Thor kan tot in de finesse aanwezige patronen duiden. Hij benadrukt daarnaast het feit dat we (ieder individu) het eindproduct zijn van vele voorouders. Allen met hun eigen gedragspatronen door de tijden heen overgedragen op kinderen. Een omgekeerde pyramide zogezegd, jij bent dan de punt. Het is naast een zeer ingewikkeld gebeuren, wat gedachtenpatronen en hun oorzaak betreft, ook nog eens een zware last die we dagelijks meedragen.


Genetic weaknesses
H
et zit in onze genen zeggen we wel eens, of, dat gedrag zit in onze familie. Thor spreekt van 'genetic weaknesses', omdat deze je leven heden ten dage nog sterk beïnvloeden. Als je al deze vele overtuigingen, gedragspatronen en je geloofsysteem onder ogen kunt krijgen, is het een pittige taak om daaruit te komen en meer je eigen leven gaat leven. Het ego brengt je per definitie in grote problemen.

Zoals velen onder ons zullen moeten bekennen; het lijkt onmogelijk om je eigen leven vanuit jezelf op te bouwen. Een leven waar je tot expressie brengt wat in je leeft. Een leven vol voldoening, gezondheid, enorme kracht en blijheid. De situaties interpreterend als zelf gecreëerd. Een leven met opbouwende relaties, waarin men elkaar steunt in plaats van afbreekt omdat je maar niet onder de knie krijgt wat er speelt.


Robbert en ik kwamen Thor tegen en tijdens de tweede ontmoeting, waarin hij zijn systeem uitlegde, werd ons duidelijk hoe hij te werk gaat en hoe onmetelijk diepgaand zijn systeem is. Thor zegt dat bij het ontdekken van het actuele van 'genetic weaknesses', zijn werk veel effectiever is geworden. De ballast is voor ons te zwaar om het in ons eentje aan te pakken. Zijn systeem is effectief. Dat hebben wij inmiddels aan den lijve ondervonden. Edith & Robbert


Het werkgebied – op nivo's die we nauwelijks kunnen voorstellen
Thor ziet je huidige status van zijn, alle levens die je gehad hebt en constateert waar je mee zit en wat er nu te doen is.

  • zodat je bewustzijn meer en meer verruimd wordt.

  • je systeem minder belast wordt door oude onnodige informatie en je lichtbrein toegankelijker wordt.

  • je meer en meer vanuit jezelf je eigen leven gaat leiden en

  • vrijheid hebt om te kiezen uit de eindeloze hoeveelheid keuzes die er voor je zijn.

Het betreft onderwerpen die algemeen bij mensen spelen. Tijdens de workshop is er tevens plaats voor persoonlijke punten van aandacht.

Omdat de bijeenkomsten voorbij gaan aan het intellect - er is geen plek voor egozaken - valt er niets te begrijpen. Begrijpen of willen weten wat er precies gebeurt is onmogelijk, omdat het over een hoger niveau van leven gaat. Onze hersenen werken met vormen en strukturen, waar we het in het kader van Thor over hebben is vormloos en daarom niet te bevatten binnen onze normale dagelijkse denkwijze. De meeste aanwezigen gebruiken wel hun intellect om bij benadering te benoemen wat zij opgelost willen hebben. Naarmate er meer en meer opgeschoond is in je geloofsysteem en patronen, ga je op andere manieren communiceren.

Thor heeft permanent toegang tot een informatiebron van onmetelijke omvang. Als hij spreekt, gebruikt hij vaak percentages om verbeteringen aan te geven - het helpt ons om het enigszins te kunnen bevatten. Zijn informatie gaat onder andere over de chakra-, energie-, meridiaan-, lymbischsystemen, aura, organen, hersenfunktie, zintuigelijke funkties, vorige levens, de eerste weken van de zwangerschap, kindertijd, relationele zaken etc. Hij is eerlijk en oprecht in zijn informatie overdracht.

In de eerste aankondiging stond: 'Thor Gundersen IS', zijn woorden zijn congruent met wie hij is in contact met jou. Hij weet wat Leven betekent, in de breedste zin van het woord. Er zijn nu nog slechts enkele mensen op dit moment op de aarde met capaciteiten als Thor; zijn 'Education in Self Development at High Levels' is uniek.

terug naar inhoud
Ervaringen van deelnemers van cursus 'Education in the Science of Self Development at High Levels'

Hieronder staan ervaringen van mensen die een of meerdere cursussen bij Thor Gundersen gevolgd hebben. Ieder mens heeft een geheel unieke ervaring na de cursus bij Thor en in de maanden daarna. Iedereen heeft een unieke weg bewandeld waarin trauma’s en gedragspatronen opgebouwd zijn. Dit geldt voor alle levens die je geleefd hebt.

Het opschoningsproces dat tijdens de cursus in gang gezet wordt is dan ook heel individueel, diepgaand tot in alle levens waarin je trauma’s, gedragspatronen opgebouwd hebt. Het proces werkt minimaal 2 maanden na de cursus door. Personen die meerdere cursussen van Thor volgen merken dat het opschoningsproces continue door gaat en krijgen diepgaand inzicht over hoe hun ego-deel in elkaar zit. Daardoor hebben ze meer grip op hun leven en begrijpen in essentie wie ze zijn.


Persoonlijke ervaringen van deelnemers
'I
k ervaar veel innerlijke rust, leven is gemakkelijker en overzichtelijker. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk uit oude denkpatronen te stappen als die zich aandienen. En in een drukke periode kan ik pauze nemen en daarin helemaal stil zijn van binnen. Ik heb inmiddels een aantal cursussen gevolgd bij Thor en ik merk dat mijn bewustzijn zich enorm verbreedt. Het zit ‘m vooral in de dagelijkse bezigheden, contacten of inzichten. Meerdere malen per week verbaas ik me over met welk gemak ik zaken doorzie. Een grappig voorval; mijn kind zei dat hij een deel van zijn sportpak niet kon vinden. Ineens komt er in mijn hoofd ‘verstopt’. Ik zei hem: “je hebt het verstopt”. Er kwam een glimlach op zijn gezicht.

'Dat wat er in gang gezet is tijdens de cursusmiddag, werkt nog wekenlang door heb ik gemerkt. Ik kan bijvoorbeeld nu o.a. plaatsen wat er gebeurt binnen mijn ouderlijk gezin en met mezelf. Voorheen werd ik eronder bedolven, voelde me ellendig en kon niet veel met familie situaties. Ik kon dagenlang piekeren over sommige familie kwesties. Nu trek ik het me minder aan, bewaar mijn rust in pittige situaties en kan zelfs gewoon aandacht geven aan die ander. In mijn dagelijkse leven weet ik veel beter wat ik wil en dat geeft me een bepaalde rust en blijheid.'

'Heel apart als Thor het in werking zet. Mijn hele lichaam reageert al bij de eerste zin. Er gaat een soort tinteling door me heen, heel prettig. Ik snap er nog steeds niets van, maar dat klopt ook volgens hem. Thor zegt dat je ego het wil begrijpen, snappen en controleren, maar dat is onmogelijk omdat het systeem ver buiten het ego werkt. Ik heb nu enkele cursussen gevolgd en ik laat het gewoon over mij heenkomen. De opschoning van ‘shock attitudes en genetic weaknesses’ zoals hij ze noemt, gaat toch wel door zonder dat ik het -snap-.'

'Hij heeft me geleerd om te gaan met afwijzing. Heel plastisch, direct. Mijn leven heeft met mijn nieuwe houding een totaal andere inhoud gekregen. Het blijft een item in mijn leven, maar zoals het nu is had ik niet durven dromen. Thanks.'

'Ik merk wanneer ik vanuit mijn ego reageer en wanneer het een reactie is vanuit wie ik BEN. Het is gemakkelijker om dat onderscheid bij mezelf te merken. Het maakt contacten met anderen gemakkelijker; ik kan dat bij anderen zien gebeuren. Daardoor word ik niet beïnvloed door ego-praat of –reacties van anderen. Dat was vroeger wel anders. Ik kon me verweven voelen met die ander, schuldig voelen en handelde vanuit dat schuldgevoel. Nu is het meer constateren van een feit: O, de ander is boos. Punt. Ik constateer dat maar hoe er niets mee. Daardoor kan ik bij mezelf blijven en oprecht reageren.'

'Mijn zoon reageert nu heel direct, hij komt heel gemakkelijk uit zijn woorden om mij duidelijk te maken wat hij wil. Over Thor zegt hij dat het zo leuk is dat hij grapjes maakt.'

'Het is wonderbaarlijk, mijn angst en onzekerheid om in groepen te praten is verdwenen als sneeuw voor de zon. Daar heb ik dan jaren mee gezeten en na de cursus met Thor is het opgelost.'

'Toen ik teveel aan verwerkingsdingen had enkele dagen na de cursus, heb ik hem gebeld. Mijn lucht was snel geklaard. Zijn systeem is waanzinnig en werkt.'

'Thor verwoordde een aantal feiten van mijn leven. Eerlijk gezegd ‘wist’ ik dat ten diepste al, maar Thor verwoordde het, waardoor ik het herkende. In mij ontstond op dat ogenblik een diepe acceptatie van deze feiten: door die toe te laten kan ik mijzelf nu beter in dit huidige leven plaatsen. Ik merk (nog) reactiepatronen van de vroegere doorleefde levenssituaties, maar nu die een naam hebben. Ik kan ze herkennen en er wijs mee handelen, of er juist niet meer vanuit handelen.'

'Mijn breinfunktie zou zich uitbreiden zie hij en dat is nu inderdaad gaande. Praktisch gezien betekent het voor mij een innerlijke rust ervaring die nooit meer weggaat, die ook geen mens van me af kan nemen. Het is een diep weten. De inzichten blijven komen, steeds beter snap ik waar leven om draait. Ik leef mijn leven, ik kies mijn ervaringen en weet dat ik daar zelf verantwoordelijk voor ben.'

terug

Lezing: 'Introductie in vorming en werking van het ego'
Door Robbert Mahler

Dit is tevens de introductie in het systeem van Thor Gundersen

zaterdag .. september 2018, 10.30u. – 12.30u.
Inschrijven noodzakelijk! via: info@helderbeeld.nl
Prijs: € 35 contant te voldoen bij entrée

Volg je voor de 2e of 3e keer deze lezing, dan is de prijs € 15
Locatie: 'De Echte Huiskamer', Lichtenberg 13, Eindhoven

A
ls je voor de eerste keer naar een cursus van Thor Gundersen komt is het noodzakelijk dat je aan de introductie deelneemt, zodat je zijn informatie die je bij zijn cursus krijgt beter kunt plaatsen en verwerken.2018

Education in the Science of Self Development at High Levels
Door Thor GundersenInschrijven noodzakelijk! via info@helderbeeld.nl
Datum: zondag 23 september
tijd: 13.00u. - 16.00u.
locatie: Contact met Thor in Noorwegen, Lichtenberg 13, Eindhoven
prijs: € 225 contant voldoen bij entrée


terug

Contact met Thor Gundersen

Voor de deelnemers aan de cursussen van Thor Gundersen is er de gelegenheid ervaringen uit te wisselen. Tijdens de bijeenkomst hebben we via FaceTime contact met Thor in Noorwegen.

Neem zelf een lunchpakket mee, wij zorgen voor een kop versgemaakte soep!

Inschrijven noodzakelijk! Via info@helderbeeld.nl
datum: zaterdag 28 juli 2018
tijd: 11:30u - 14:00u. contact met Thor van 12:00-13:00
locatie: De Echte Huiskamer, Lichtenberg 13, Eindhoven
prijs: €35 contant te voldoen bij entrée


Data 2018
vrijdag 14 september - Lezing "Introductie in vorming en werking van het ego"
23 september - Cursus "Education in the Science of Self Development at High Levels" door Thor Gundersen
4 november - Contact met Thor (voor cursisten)


terug


Inleiding in de I Ching

Om een goed pad te lopen gebruikt men in China al ruim 3000 jaar de 'I Ching' – Het Klassieke Chinese Boek der Veranderingen. Indertijd ‘het’ ijsheidssysteem en nu nog het meest complexe orakelsysteem dat in gebruik is gebleven. Volledig doordrongen van de Yin-Yang filosofie en de praktische invulling daarvan voor het gebruik in ons dagelijks leven.

De teksten van de I Ching worden als psychologisch instrument gebruikt om in verbinding te komen met onze creatieve verbeeldingskracht. Door deze teksten verandert de manier waarop wij naar de dingen kijken. De I Ching behoort tot een van de meest invloedrijke divinatietechnieken van ons globaal cultureel erfgoed.

Op zondag ...............2018 van 11.00u-13.00u geef ik een inleiding in het nut van de I Ching en op welke manier je op zinvolle wijze dat magistrale werk kunt raadplegen. Vaak met wonderbaarlijk verhelderende commentaren tot gevolg, zodat je grip krijgt op de voor jou meest gunstige koers van handelen.

workshop: achtergrond en gebruik van de I Ching
datum: BINNENKORT BEKEND
tijdstip: van 11.00u-13.00u
locatie: Lichtenberg 13 – Eindhoven kosten: €35,-
Info en inschrijving: Robbert Mahler 06 262 50 843


Qi groepsbehandeling

DATA voor 2018 binnenkort bekend.

In de afgelopen jaren zijn er nogal wat leerlingen geweest die een Qi behandeling hebben ondergaan. Om jullie de gelegenheid te geven kennis te maken met deze resultaatvolle behandelmethode geef ik op ............. de mogelijkheid deel te nemen aan een groepsbehandeling (maximaal 12 personen) van 13.00u - 15.00u.

Dit houdt in dat ik gedurende deze twee uren afwisselend de deelnemers zal behandelen met behulp van Buqi technieken. Een extra pluspunt is de werkzame groepskracht die dan ontstaat.

Tijd: 13.00u - 15.00u.
Prijs: € 35,- per persoon
Locatie: ..............
Inschrijven via Robbert Mahler – info@helderbeeld.nl
06 262 50 843 voor meer informatie