Contact


Heb je interesse of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen, bel of mail me.

Waarom richt ik me op dilemma coaching
Waarom je een coach inschakelt voor het beŽindigen van een impasse situatie

 


  e-mail Edith Mahler-Hoogerstelefoonnummer Edith Mahler-Hoogers


Waarom richt ik me op dilemma coaching

Hoe vervelend kan het zijn als je met een persoonlijk dilemma kampt en de mensen om je heen willen meteen pasklare oplossingen aanbieden. Heel lief, maar het is niet wat je in eerste instantie wil. Je wil het vertellen, zodat je zelf eerst meer helder krijgt wat er allemaal speelt. Je wil het uiten, zodat je hoofd minder tolt.

Anderen hebben vaak makkelijk praten; zij zitten echter niet in jouw situatie. Ze kennen niet de diepere overwegingen waarom je bepaalde zaken op een geheel eigen manier aan wil pakken.


Waarom vind ik het belangrijk om zorgvuldig en grondig naar een dilemma te kijken

Inmiddels ben ik ruim 50 jaar en heb menig dilemma achter de rug. Wat voor mij heel goed werkt is alle factoren, waar ik me onzeker over voel, te doorgronden. Ik bespreek het met goede vrienden die geen oordeel hebben en tegelijkertijd kritische vragen stellen. Ik voel me gesteund door die mensen.

Ik informeer mezelf op meerdere fronten als ik iets niet begrijp. En niet te vergeten, herinner ik mezelf aan wat ik ookalweer zo graag wilde; mijn doel dat ik voor ogen heb. Dan neem ik afstand van wat ik uitgezocht heb en ga ik door met de dingen van alledag , oftewel 'ik laat het los'. Dat is een pauze, waarin zaken in mijn hoofd kunnen ordenen. Het spreekwoordelijke 'nachtje over slapen'.

Zo heb ik menig pittige beslissing genomen. Zelfbewust en vol vertrouwen. Dat gun ik iedereen.



Waarom je een coach inschakelt voor het beŽindigen van een impasse situatie

De verlamming die in zo'n situatie speelt, heeft te maken met de onmacht die je ervaart. Je weet gewoon niet hoe je het aan kan pakken of waarmee je kunt beginnen. Je zit er middenin en mogelijk ben je leeg van al dat denken en komen emoties vrij.

Ik zie een impasse als een kans om inzicht te krijgen in wat al langer parten speelt en het leven zuur maakt. Vaak gaat het gepaard met ťťn of meerdere onhandige levensthema's en waarbij een deskundige blik nodig is om het helder te krijgen.

Door het overzicht en inzicht wat je krijgt, kun je inzien wat er moet gebeuren om verder te kunnen. Het is heel fijn om dan te weten dat iemand meekijkt, die uit kundigheid en ervaring weet welke stap er aan de beurt is. Pas als duidelijk is wat je te doen hebt, mogelijke risico's besproken zijn en het op jouw tempo gaat, is het veilig voor je. Je gaat vanuit zelfvertrouwen gebieden betreden die je nog niet kende.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat op deze manier uit een impasse situatie stappen, me gebracht heeft waar ik altijd van droomde. Nu is het veel gemakkelijker afscheid te nemen van situaties die niet (meer) bij me passen en om vanuit vol vertrouwen in het onbekende te stappen.

Ik ga door, er is niets meer dat me tegenhoudt.

Edith